jverig zorgen we voor goed onderhoud van alle toestellen in ons huis. Op die manier werken ze beter en gaan ze langer mee. maar een waterontharder, moet die echt elk jaar een onderhoud krijgen? Of zelfs ooit?

Waarom onderhoud?

Een waterontharder heeft heel wat bewegende onderdelen, dus die moeten af en toe gecontroleerd en gesmeerd worden. Dat komt de levensduur van het toestel sowieso ten goede. Bovendien zitten er in zo’n toestel ook harsen die af en toe moeten gedesinfecteerd worden om de kwaliteit van het water te waarborgen.

Hoe vaak onderhoud?

Voor de meeste doorsnee huishoudens is een jaarlijks onderhoud niet nodig. Als je een “normaal verbruik” hebt (volgens de watermaatschappijen 100L per persoon/dag), dan is een onderhoud om het andere jaar voldoende. Als je daar onder zit of bijvoorbeeld alleen woont, dan zou je zelfs kunnen overwegen om een onderhoud om de 3 jaar te doen. Een volledig onderhoud duurt trouwens tussen de 45 minuten en 1u30. Als het onderhoud beduidend korter is dan dat, dan heeft met een nazicht gedaan met zoutlevering. Dat is in feite niet nodig.

Wat met garantie?

Sowieso kan je genieten van de wettelijke garantie van 2 jaar. Daaraan zitten geen voorwaarden verbonden over een jaarlijks onderhoud. Sommige firma’s beloven wel een uitgebreide garantie, soms wel tot 10 jaar als je elk jaar een onderhoud laat doen door hen. Check zeker je contract, want vaak dekt deze garantie de onderdelen maar niet de werkuren. En die kostprijs van die onderdelen spaar je vaak al snel uit als je om de 2 jaar 90euro aan onderhouds- (of eigenlijk dus nazichtskosten) schrapt.


Waterverzachter onderhoud

De technieker doet een algemene controle op de werking van uw toestel. Op deze manier kan hij uw waterverzachter terug afstellen op uw huidig waterverbruik. De hardheid van uw water kan gemeten worden en uw waterverzachter wordt na deze meting bijgesteld. Indien er slijtage optreedt van onderdelen van uw waterverzachter kunnen deze onderdelen vervangen worden, indien noodzakelijk onmiddellijk of we plannen deze in bij een volgend onderhoud.

Het waterverbruik van uw waterverzachter is ook een belangrijke factor bij een onderhoud. De prijzen van het water blijven stijgen dus controleren is een must.


Waterverzachter

Met meer dan 30 jaar ervaring is Aquagroup uw leverancier van waterverzachters, ontijzeraars of allerhande waterbehandelingen. Daarnaast is het grote succes van Aquagroup te danken aan een onklopbare prijs/kwaliteit verhouding met perfecte service. Dankzij onze waterverzachters garanderen wij u alle voordelen van zacht water. Niet enkel gaan uw huishoudtoestellen langer mee, maar ook uw gezondheid en huid komt hier te goede van.

Onze vakmannen zijn technisch geschoold en uiterst bekwaam om u te helpen gaande van het uitvoeren van een wateranalyse tot het plaatsen van een waterverzachter. Alle klanten trachten we zo snel mogelijk op een professionele manier te helpen.